Termeni și condiții

1.Informații generale

Prezentul document stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea website-ului dantela.ro.

Website-ul dantela.ro este un magazin online specializat în vânzarea cu amănuntul a țesăturilor textile (dantelă, broderie, blană ecologică, brocard, catifea, căptușeală, crinolină, denim, fâș, franjuri, in, jacquard, jersey, lycra, macrame, mătase naturală, organza, paiete, piele ecologică, plasă, satin, stofa, tafta, tricot, tulle, voal, etc.)  și a accesoriilor vestimentare (aplicații brodate, benzi, broșe, coliere, fermoare, gulere, pene, nasturi, șiraguri, etc.).

Website-ul dantela.ro se află în administrarea societății comerciale:

NOCIMO SHOP SRL

Nr. inrg. ONRC: J40/9185/2019

CUI: RO41393551

Sediu social: București, Sector 2, Strada Vrâncioaia, nr. 13-15, Bloc 1, Ap. 26, 023821

Punct de lucru: Neamț, Săvinești, Strada Gheorghe Caranfil, 617410

IBAN: RO45RNCB0196165062640001

Tel: 0723.506.657

E-mail: contact@dantela.ro


2. Definiții și termeni

Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care vizitează website-ul dantela.ro.

Client - orice persoană fizica care are vârsta de minim 16 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont pe website-ul dantela.ro și efectuează o Comandă.

Vânzător – societatea comercială NOCIMO SHOP SRL.

Produse și Servicii - orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Clientului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client prin care Clientul își exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și/sau Servicii și să facă plata acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele și/sau Serviciile iar Clientul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și/sau Servicii.

Cont – secțiunea din website-ul dantela.ro formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Clientului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client și istoricul Clientului in website-ul dantela.ro (comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.


Coșul meu – secțiune din Cont care permite Clientului/Utilizatorului să adauge Produse și/sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.


Conținut – toate informațiile de pe website-ul dantela.ro care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.


Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid.

Mostră - exemplar luat dintr-o serie de obiecte identice sau cantitate mică dintr-o marfă, dintr-un material etc., după care se pot aprecia anumite însușiri ale acestora; probă, eșantion.3. Utilizarea website-ului

Navigarea pe website-ul dantela.ro urmată de Comandă echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea expresă a Termenilor și condițiilor de către orice Utilizator/Client. 

NOCIMO SHOP SRL își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-ul dantela.ro, precum și Termenii si condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă.

În caz de divergență sau neînțelegeri între Vânzător și Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul Comenzii.

Aveţi responsabilitatea de a citi în întregime Termenii, Condițiile și Politicile privind protecția datelor, care vor intra în vigoare în momentul încheierii contractului relevant sau în momentul utilizării website-ului dantela.ro. 

Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont și/sau de Comandă declarați că acceptați necondiționat ca datele dvs. personale sa fie incluse în baza de date a website-ului dantela.ro, și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate de către NOCIMO SHOP SRL.


Prin citirea prezentelor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora. Informațiile pe care ni le furnizați vor fi utilizate pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preîntâmpina încălcarea securității, a legii și a termenilor noștri contractuali.

Prin utilizarea website-ului dantela.ro şi/sau plasarea oricărei Comenzi prin intermediul acestuia, vă obligaţi:


-Să folosiţi acest website exclusiv pentru a transmite întrebări legitime sau a efectua comenzi legitime.


-Să nu efectuaţi nicio Comandă falsă sau frauduloasă. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că aţi efectuat o astfel de comandă, vom avea dreptul să anulăm comanda şi să informăm în mod corespunzător autorităţile competente.


-Să ne furnizaţi adresa de e-mail, adresa poştală şi alte date de contact corecte şi exacte. În egală măsură, consimţiţi să folosim aceste informaţii pentru a vă contacta în eventualitatea în care acest lucru este necesar.


4. Drepturile de proprietate intelectuală 

Conținutul website-ului dantela.ro (imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, logo-uri, etc.) este integral proprietatea NOCIMO SHOP SRL și este apărat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul NOCIMO SHOP SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. 

NOCIMO SHOP SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului la solicitarea expresă a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al website-ului dantela.ro. Acest acord se aplica strict pentru conținutul definit, pe o perioadă stabilită în acord și doar pentru persoana căreia i s-a permis utilizarea acestui conținut, fără a putea utiliza alte conținuturi ale website-ului dantela.ro.

Utilizarea pe dantela.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. NOCIMO SHOP SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului website-ului dantela.ro.


5. Plasarea Comenzii

Utilizatorul poate plasa o comandă pe website-ul datela.ro adăugând produsul dorit în coşul de cumpărături, urmând să finalizeze comanda prin efectuarea plăţii prin una dintre modalităţile indicate. Odată adăugat în coşul de cumpărături, produsul este disponibil în măsura în care există în stoc. Adăugarea unui produs în coşul de cumpărături, fără a finaliza ulterior comanda, nu înseamnă înregistrarea unei comenzi şi nici rezervarea produsului.

Utilizatorul poate face o comandă fără crearea unui cont  sau prin crearea unui cont de client. Prin crearea şi folosirea contului de client, utilizatorul este răspunzător pentru menţinerea confidenţialităţii datelor sale de cont (username şi parolă) şi pentru accesarea contului.

Prin acceptarea termenilor şi conditiilor, utilizatorul îşi dă acordul expres pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, conform prezentului document.

Preţul şi modalitatea de plată sunt indicate în fiecare comandă. Vânzătorul va emite o factură pentru produsele livrate, clientul fiind obligat să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislația în vigoare.

Prin finalizarea comenzii, cumpărătorul este de acord cu faptul că toate datele furnizate, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte şi complete la momentul plasării comenzii. Totodată, cumpărătorul este de acord ca NOCIMO SHOP SRL să îl contacteze atunci când este necesar pentru finalizarea comenzii.

Toate informaţiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini, videouri, descrieri) sunt folosite exclusiv cu titlu de prezentare şi nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea vânzătorului.

Vânzătorul poate anula comanda plasată de către cumpărător, după ce a notificat cumpărătorul, fără nicio obligaţie ulterioară, dacă au loc următoarele situaţii:

-banca emitentă a cardului cumpărătorului nu a acceptat tranzacţia;

-procesatorul de carduri agreat de NOCIMO SHOP SRL invalidează tranzacţia;

-datele furnizate de către client sunt incomplete şi/sau incorecte;

-subtotalul produselor din comanda plasată nu depășește suma minimă de 50 de lei per comandă

În cazul în care un produs nu poate fi livrat de către vânzător, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt si va returna în contul clientului contravaloarea produsului, în termen de maxim 14 zile de la data la care vânzătorul a luat la cunoştinţă acest fapt.

În cazul în care cumpărătorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract (15 zile calendaristice de la data primirii produsului comandat), vânzătorul va rambursa suma plătită de cumpărător până la acel moment în maxim 14 zile calendaristice de la primirea returului.

NOCIMO SHOP SRL își rezervă dreptul de a elimina orice produs de pe website-ul datela.ro în orice moment, sau de a elimina sau modifica orice material sau informații de pe website-ul dantela.ro. Cu toate că depunem toate eforturile pentru a prelucra întotdeauna toate comenzile plasate, pot exista circumstanţe excepţionale care să ne oblige să refuzăm prelucrarea unei comenzi după trimiterea mesajului de Confirmare a comenzii şi ne rezervăm dreptul de a proceda astfel în orice moment. Nu vom avea nicio răspundere faţă de dumneavoastră sau orice parte terţă pentru eliminarea oricărui produs de pe website-ul dantela.ro, pentru eliminarea sau modificarea oricărui material sau conţinut de pe website-ul dantela.ro sau pentru neprelucrarea unei comenzi după ce v-am trimis mesajul de Confirmare a comenzii.


6. Modalități de plată

În momentul plasării unei comenzi de către Utilizator/Client pe website-ul dantela.ro, acesta are la dispoziție următoarele modalități de plată:

- Plata cu cardul: dantela.ro realizează tranzacțiile online prin intermediul serviciilor procesatorului de plăți NETIOPIA mobilpay.ro. Carduri acceptate: VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD, MAESTRO


- Plata de tip ramburs: plata se face către agentul de curierat care efectuează livrarea în momentul primirii coletului.


- Transfer Bancar: O.P. sau depunere de numerar în contul de lei a vânzătorului deschis la Banca Comercială Română, IBAN: RO45RNCB019616506264000 (pentru această modalitate de plată comanda va fi considerată finalizată în momentul în care vânzătorul primește dovada plății din partea clientului).


7. Prețuri și facturare


Prețurile Produselor și Serviciilor afișate în cadrul website-ului dantelă.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare. Prețurile afișate nu conțin taxa pentru transport: pentru comenzile cu valoare mai mare de 350 lei transportul este gratuit (pentru adresele FĂRĂ km suplimentari), iar pentru cele cu valoare mai mică de 350 lei  se percepe o taxă unică de transport în valoare 19 lei TVA inclus/comandă (pentru adresele FĂRĂ km suplimentari).


Mostrele puse la dispoziție de către societatea Nocimo sunt gratuite. Este necesară plata transportului pentru plicul în care acestea vor fi trimise (12,5 lei + T.V.A. pentru adresele FĂRĂ km suplimentari). În situația în care aveți o comandă înregistrată care se află în curs de procesare putem adăuga mostrele în acel colet, eliminând astfel costul de transport pentru mostre. 


Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în comandă. Vânzătorul va emite către client o factură pentru produsele și serviciile livrate, obligația clientului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Facturile emise de vânzător pentru produsele aferente unor comenzi ce vor fi livrate prin curier și se vor transmite clientului prin email la momentul confirmării comenzii de către vânzător. Facturile aferente unor produse care nu au fost preluate de către client vor fi anulate de către vânzător la momentul la care aceste produse vor fi restituite de curier.

Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile fără o înștiințare în prealabil, fără a afecta însă comenzile care au fost plasate până în momentul modificării prețurilor.

8. Livrarea comenzilor

Produsele comercializate de către NOCIMO SHOP SRL prin intermediul magazinului online dantela.ro pot fi livrate oriunde pe teritoriul României. Toate comenzile înregistrate vor fi confirmate telefonic înaintea livrării. 

Orice comandă înregistrată pe magazinul online dantela.ro va fi livrată prin intermediul firmei de curierat FAN Courier. În momentul confirmării comenzii, vânzătorul va comunica clientului numarul  de AWB corespunzător comenzii, astfel încât clientul să poată monitoriza transportul cu ajutorul aplicației „AWB Tracking”, ce poate fi gasită pe website-ul curierului: https://www.fancourier.ro/awb-tracking/

Comenzile cu o valoare mai mare de 350 de lei beneficiază de transport gratuit (pentru adresele FĂRĂ km suplimentari). Pentru celelate comenzi va fi percepută o taxă unica de transport în valoare de 19 lei TVA inclus (pentru adresele FĂRĂ km suplimentari). Excepție fac comenzile voluminoase încadrate la Transpot Marfă, în această situație clientul suportă transportul.

În situația unei comenzi cu valoare mai mare de 350 de lei ce trebuie expediată la o adresă către care există km suplimentari, clientul se obligă să achite costul transportului, iar vânzătorul va oferi un discount de 19 lei TVA inclus (costul transportului pentru adresele fără km exteriori) din totalul facturii aferente. Mai multe informații despre zonele de acoperire ale transportatorului puteți afla de la următorul link: https://www.fancourier.ro/acoperire/

Comanda minimă pe site este de 50 de lei. Comenzile cu valori însumate ale produselor mai mici de 50 de lei nu vor fi onorate.

Programul de procesare a comenzilor de catre NOCIMO SHOP SRL este de luni până vineri între orele 8:00 – 16:30. Comenzile confirmate înregistrate până în ora 13:00 vor fi pregătite și livrate în aceeași zi, cele înregistrate dupa ora 13:00 vor fi livrate în urmatoarea zi lucrătoare. Comenzile înregistrate în zilele de weekend vor fi pregătite și livrate în următoarea zi de luni. 

Termenul de livrare al curierului partener este de maxim 2 zile lucrătoare. Există și cazuri excepționale, cum ar fi perioada sărbătorilor sau condiții meteo nefavorabile când livrarea poate fi întârziată din cauza programului aglomerat de livrări sau a imposibilității firmei de curierat de a livra un număr mare de comenzi.


9. Politica de retur

Conform art.9 alin.1 din OUG 34/2014, clientul beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale.

În cazul în care se dorește returnarea unor produse, clientul are obligația sa înștiințeze în scris  NOCIMO SHOP SRL prin trimiterea unui e-mail la adresa: contact@dantela.ro despre intenția sa de a returna produsele achiziționate , în termen de maxim 15 zile calendaristice de la primirea produselor.

Transportul și plata transportului îi revin clientului.

Societatea noastră se obligă să vă vireze banii înapoi în maxim 14 zile calendaristice de la intrarea în posesia coletului returnat de dumneavoastră.


Conform art. 16 litera c) din OUG 34/2014 - "Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele:[...]c) furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar[...].". Astfel produsele care se vând la metru (țesături, benzi, șiraguri, etc.) și sunt personalizate prin tăiere conform dimensiunilor din comanda clientului, nu mai beneficiază de dreptul de returnare. Excepție fac produsele care sunt defecte la primirea coletului de către client. În astfel de situații NOCIMO SHOP SRL îsi asumă cheltuielile de retur, iar clientul are obligația de a înștiința vânzătorul la deschiderea coletului despre problema apărută, în scris la adresa de e-mail contact@dantela.ro sau telefonic la numarul 0723.506.657. Înainte de livrare absolut toate produsele vor fi atent verificate de două persoane pentru a nu prezenta defecte. Pentru a elimina orice incertitudine, verificarea și pregătirea pentru livrare se face în spații echipate cu camere video.


Echipa Nocimo și colaboratorii săi își dau silința sa transpună cât mai bine realitatea în imagini, dar, uneori, datorită diferitelor setări ale monitoarelor pot apărea necorcondanțe ale nuanțelor. Acest lucru nu poate fi invocat drept motiv pentru retur în cazul produselor personalizate prin tăiere, astfel vă invităm ca înainte de a comanda un produs să solicitați mostre gratuite cu ajutorul formularului Mostră.10. Garanții

NOCIMO SHOP SRL poate restricționa uneori accesul pe website-ul dantela.ro pentru lucrări de mentenanţă sau alte actualizări ale website-ului.

Produsele de pe site-ul dantela.ro respectă toate standardele de calitate şi siguranţă în vigoare.

NOCIMO SHOP SRL nu este răspunzător pentru alterarea produselor în timpul transportului. Cu toate acestea, dacă coletul ajunge la dumneavoastră în stare necorespunzătoare, vă rugam sa ne contactaţi pentru a rezolva eventualele probleme.


11. Date cu caracter personal

Informațiile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, le puteți citi în Politica de confidențialitate , parte din acest document.


12. Cookie-uri

Vizualizați Politica de Cookie-uri, parte din acest document.


13. Dispoziții finale

NOCIMO SHOP SRL își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificări ce ar putea afecta site-ul și/sau orice conținut fără notificare prealabilă a Utilizatorului sau Clientului.

NOCIMO SHOP SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul site-ului.

Înregistrarea unei comenzi pe website-ul nocimo.ro implică automat acceptarea termenilor și condițiilor de mai sus, fără obiecțiuni, acestea fiind echivalente cu un contract valabil încheiat. Termenii și Conditiile prezentate pe acest site se supun OUG 34/2014 privind protecția consumatorului la încheierea și executarea contractelor la distanță si nu afectează în nici un fel drepturile consumatorului prevăzute de legea aflată în vigoare.


Nulitatea oricărei clauze a Termenilor și condițiilor, parțială sau integrală, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau părți de clauze. În cazul în care anumite clauze ale Termenilor și condițiilor devin inoperante în întreg sau parțial, sau în cazul în care un punct nu a fost inclus în Termeni și condiții, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze. Clauza inoperantă sau nemenționată va fi înlocuită cu o clauză corespunzătoare care, în măsura acceptabilă legal, se apropie cel mai mult de ceea ce Părțile contractante au intenționat sau, urmărind concepția și exprimarea Termenilor și condițiilor, se obține ceea ce se intenționează după avizarea despre clauza lipsă sau inoperantă.