Coșul este gol!

media

Ce materiale sunt potrivite pentru crearea rochiilor de seară?

Dacă aveți plănuit un eveniment sau pur și simplu garderoba voastră necesită o rochie de seară, de ce să nu vă creați propria rochie de gală adecvată gusturilor și personalității voastre? Pentru că de multe ori poate găsesti o rochie potrivită în magazin, dar simți că totusi îi lipseste ceva. Rochia perfectă începe cu țesătura potrivită, iar atunci când îți creezi propria rochie, poți alege exact ce țesătură se pretează pentru tine și pentru gusturile tale.

 

Cu puțină inspirație din colecțiile marilor designeri sau cu propriile voastre idei, ajutându-vă de materialele textile potrivite vă puteți crea modelul ideal pentru silueta și preferințele voastre.

Noi vă propunem un ghid cu țesăturile potrivite în crearea unei ținute elegante pentru că fiecare material poate crea un aspect și o senzație distinctă, vrem să fim de ajutor în stabilirea primilor pași din acest proces. 

 

Gama disponiblă pe Nocimo Shop este vastă,  vă prezentăm țesături în tendințe de o calitate superioară. Poți alege dintr-o diversitate de materiale destinate confecțiilor și în acest caz, rochiilor de seară. Când ne gândim la ținute elegante, ne gândim la materiale textile fluide, fine și grațioase.

 

Când îți planifici crearea rochiei pentru următorul eveniment, trebuie să ai în vedere unele aspecte, cum ar fi sezonul, anotimpul când are loc evenimentul, momentul zilei în care se desfășoară, ca materialul ales să fie adecvat contextului.

De exemplu, pentru evenimentele desfășurate în anotimpurile calde sunt indicate rochiile din materiale subțiri și fluide precum mătasea, voalul, tulle-ul, dantela și satinul, țesături în care te vei putea simți confortabil și lejer.

 

Pentru petrecerile desfășurate în sezonul rece, puteți alege materiale cu o densitate mai mare și cu o textură mai bogată precum țesăturile de catifea, jacquard, brocard și mai multe tipuri de stofă.

Foarte important însă este și momentul zilei: pentru petrecerile care încep mai devreme, se desfășoara pe timpul zilei, au întâietate culorile deschise și stilurile ceva mai relaxate, în timp ce petrecerile de seară necesită un dress-code axat pe culori mai închise și materiale mai prețioase accezorizate cu benzi, gulere, și diferite aplicații, după propriile preferințe.

Matase

Una dintre cele mai distincte țesături pentru o rochie de seară este mătasea. Mătasea naturală este una dintre cele mai elegante și fine țesături. O rochie de seară din mătase, este o alegere sigură, indiferent de modelul pentru care optezi, pentru că această țesătură capteaza atenția și aprecierea cunoscătorilor. Datorită grației și rafinamentului acestui material poți alege cu ușurință orice model de rochie care să îți avantajeze formele corpului. Mătasea este potrivită pentru orice gen de petrecere sau eveniment, dar trebuie ținut cont ca modelul de rochie pe care îl alegi să fie adecvat contextului.