Coșul este gol!

media

Primii pași în cunoașterea fibrelor și materialelor textile

În cazul în care plănuiești să proiectezi o linie personalizată de îmbrăcăminte sau ești pasionată să îți confecționezi propriile haine este indicat să cunoști materialele textile în ansamblu și să te familiarizezi cu proprietățile lor.

 

Când vine vorba de țesături pentru îmbrăcăminte, poți petrece ore întregi privind gama largă de culori, texturi și modele disponibile. Fiecare tip are propria sa textură și greutate. Cunoașterea tipului care funcționează cel mai bine pentru produsele tale va face ca selecția și procesul să meargă mult mai ușor.

 

Chiar dacă nu te încadrezi în categoriile de mai sus și pur și simplu vrei să cunoști mai multe lucuri despre materialele textile sau despre industria textilă, noi vrem să îți aducem la cunoștință care sunt cele mai utilizate fibre și țesături din care sunt confecționate articolele tale de îmbrăcăminte.

 

Fibrele, firele, compoziția țesăturilor și finisajele sunt elemente care contribuie la frumusețea, durabilitatea, îngrijirea și confortul produselor textile. În acest articol, ne concentrăm pe fibre și pe rolul important pe care îl au în crearea unei țesături. Înțelegerea fibrelor și performanța lor este o lecție esențială pentru designerii de modă, deoarece fibrele sunt unitatea de bază a țesăturilor.

 

Fibrele sunt fire de materiale care sunt filate împreună pentru a realiza fire. Acest fir este materialul de bază utilizat pentru fabricarea țesăturii sau textilelor. 

Fibra este materialul sau ingredientul care intră în fabricarea țesăturii. Astfel, fibra de bumbac este folosită pentru confecționarea țesăturii de bumbac. Procesul de transformare a unei fibre într-o țesătură poate fi țesut sau tricotat.

 

Iată care sunt cele mai frecvente și utilizate tipuri de fibre și de țesături din industria textilă și modul în care acestea sunt utilizate.

 

Bumbac 

 

Bumbacul este o fibră naturală și deține primul loc în clasamentul utilizării fibrelor textile. Este absorbant în mod natural, respirabil, moale și mai ales durabil. Rezistența și fluiditatea sunt potrivite pentru un număr nelimitat de stiluri, iar compatibilitatea amestecării sale cu alte fibre îl face preferatul multor procese și articole textile.

Un lucru de care trebuie să ții cont la țesăturile ușoare și mai deschise la culoare este faptul că acestea sunt deseori mai transparente. 

Această țesătură funcționeză în general pentru bluze, rochii, fuste și șaluri. L-ai putea lua în considerare, de asemenea, pentru pantaloni subțiri, transparenți cu o construcție asemanătoare pantalonilor palazzo.

 

 

 

 

Pânză/In