Coșul este gol!

media

Ce materiale sunt potrivite pentru crearea rochiilor de seară?

Dacă aveți plănuit un eveniment sau pur și simplu garderoba voastră necesită o rochie de seară, de ce să nu vă creați propria rochie de gală adecvată gusturilor și personalității voastre? Pentru că de multe ori poate găsesti o rochie potrivită în magazin, dar simți că totusi îi lipseste ceva. Rochia perfectă începe cu țesătura potrivită, iar atunci când îți creezi propria rochie, poți alege exact ce țesătură se pretează pentru tine și pentru gusturile tale.

 

Cu puțină inspirație din colecțiile marilor designeri sau cu propriile voastre idei, ajutându-vă de materialele textile potrivite vă puteți crea modelul ideal pentru silueta și preferințele voastre.

Noi vă propunem un ghid cu țesăturile potrivite în crearea unei ținute elegante pentru că fiecare material poate crea un aspect și o senzație distinctă, vrem să fim de ajutor în stabilirea primilor pași din acest proces. 

 

Gama disponiblă pe Nocimo Shop este vastă,  vă prezentăm țesături în tendințe de o calitate superioară. Poți alege dintr-o diversitate de materiale destinate confecțiilor și în acest caz, rochiilor de seară. Când ne gândim la ținute elegante, ne gândim la materiale textile fluide, fine și grațioase.

 

Când îți planifici crearea rochiei pentru următorul eveniment, trebuie să ai în vedere unele aspecte, cum ar fi sezonul, anotimpul când are loc evenimentul, momentul zilei în care se desfășoară, ca materialul ales să fie adecvat contextului.

De exemplu, pentru evenimentele desfășurate în anotimpurile calde sunt indicate rochiile din materiale subțiri și fluide precum mătasea, voalul, tulle-ul, dantela și satinul, țesături în care te vei putea simți confortabil și lejer.

 

Pentru petrecerile desfășurate în sezonul rece, puteți alege materiale cu o densitate mai mare și cu o textură mai bogată precum țesăturile de catifea, jacquard, brocard și mai multe tipuri de stofă.

Foarte important însă este și momentul zilei: pentru petrecerile care încep mai devreme, se desfășoara pe timpul zilei, au întâietate culorile deschise și stilurile ceva mai relaxate, în timp ce petrecerile de seară necesită un dress-code axat pe culori mai închise și materiale mai prețioase accezorizate cu benzi, gulere, și diferite aplicații, după propriile preferințe.

Matase

Una dintre cele mai distincte țesături pentru o rochie de seară este mătasea. Mătasea naturală este una dintre cele mai elegante și fine țesături. O rochie de seară din mătase, este o alegere sigură, indiferent de modelul pentru care optezi, pentru că această țesătură capteaza atenția și aprecierea cunoscătorilor. Datorită grației și rafinamentului acestui material poți alege cu ușurință orice model de rochie care să îți avantajeze formele corpului. Mătasea este potrivită pentru orice gen de petrecere sau eveniment, dar trebuie ținut cont ca modelul de rochie pe care îl alegi să fie adecvat contextului.




Tulle

Tulle-ul este o alegere sigură când vorbim de o ținută elegantă, pentru că este o țesătură extrem de fină și delicată,  dar oferă în același timp susținere și volum. De obicei este confecționat din poliester, dar poate fi realizat și din materiale naturale precum mătasea. Este o țesătură cu aspect fragil și neted, iar factorii distinctivi ai acestui material sunt mărimea firelor sale fine și găurile hexagonale foarte mici care îi conferă rigiditate. Dacă îți dorești o rochie cu personalitate, poți opta pentru o rochie creată totalmente din tulle și să îi oferi volumul, lungimea și simetria dorită. Sau poți utiliza această țesătură ca și garnitură pentru dantelă, decupaje din diverse țesături sau accesorii. Tulle-ul este folosit foarte mult și pentru căptuseala unei rochii. Un tulle cu greutate este în general folosit în mai multe straturi pentru a adăuga volum. Această țesătură este o alegere ce poate rezulta într-o rochie diafană, elegantă și totodată impunătoare datorită volumului creat. Țesăturile din tulle prezente în gama Nocimo Shop sunt diversificate și sunt disponibile într-o varietate de nuanțe și cu diferite dimensiuni ale ochiurilor.




Voal

Voalul este o țesătură ideală pentru confecționarea unei rochii pentru că este un material fin, ușor și moale, ce crează un efect vizual elegant și rafinat. Este o opțiune perfectă pentru evenimentele din 

serile de vară pentru că este fin, subțire și vaporos. Le puteți găsi și în gama Nocimo Shop, disponibile sub o largă varietate de culori și imprimeuri.





Dantela

Dantela este o țesătură adecvată oricărui tip de eveniment, indiferent de modelul rochiei pe care ți-l propui. Chiar dacă plănuiești o rochie simplă, într-o singură culoare, țesătura din dantelă îți permite să te joci cu transparența rochiei, prin juxtapunere poți combina dantela cu diverse alte țesături. Sau poți să alegi o rochie din dantelă care să aibă o croială bine structurată și să urmeze liniile naturale ale corpului.





Satin

Satinul este una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba despre o rochie de seară deosebită. Chiar dacă țesătura pare banală, are un luciu aparte, este o țesătură elegantă care cu ajutorul unui design potrivit poate deveni o ținută ușor de remarcat. În plus, pentru un eveniment mai puțin sofisticat, o rochie simplistă din satin, care să-ți avantajeze silueta, este perfectă. Această țesătură oferă mobilitate rochiilor, acestea fiind fluide și delicate, lăsând la vedere liniile corpului.




Organza

Organza este o țesătură subțire, ușoară, cu o textură fină, se fabrică în general din mătase naturală, însă poate fi realizată și din fibre sintetice, ca de exemplu vâscoză sau poliester. Acestă țesătură prezintă un luciu aparte și un finisaj rigid și rezistent. Organza se petrează ca și țesătură de căptușeală, dar este potrivită și pentru construcția formelor, cum ar fi o rochie sau o fustă cu volum. Țesătura organza se mai poate găsi și imprimată sau accesorizată cu flori 3D.




Catifea

Catifeaua este o alegerea potrivită pentru o rochie demnă de covorul roșu. Strălucirea, profunzimea și finetea fac ca această țesătură să fie perfectă pentru o rochie elegantă, feminină. Catifeaua este foarte moale și texturată la atingere, este o țesătură puternică și durabilă, iar în funcție de lumină aceasta își poate schimba tonul nuanței.




Brocard

În istorie brocardul era un material realizat din fire de aur și argint și era purtat de către nobilime și de curtea regală. Acum, în actualitate, materialul brocard este utilizat la scară largă, deoarece este realizat din fibre mai accesibile precum bumbacul sau vâscoza și accesorizat cu fire metalice.


Dacă veți opta pentru acest material în realizarea unei rochii trebuie să aveți în vedere modele simpliste, pentru că acestă țesătură este deja impresionantă prin aspectul ei bogat, iar datorită texturii sale puțin mai rigide se va crea volum indiferent de lungimea și modelul rochiei.



Paiete

Pentru anul 2020, paietele sunt una dintre cele mai populare tendințe. Paietele sunt în general asociate cu modele de rochii cu un design mai simplist dar care au un aspect demn de orice eveniment important la care trebuie să participi. Este vorba doar de promovarea unei imagini strălucitoare și încrezătoare indiferent de modelul rochiei pe care îl alegi. Paietele adaugă textură, lumină și strălucire și inevitabil detalii care vor atrage atenția tuturor. Cu o rochie confecționată din paiete vei avea garanția că ținuta ta este specială.



Comentarii: 0
Niciun comentariu
Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu poate fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*