Coșul este gol!

media

Dantela

    Fie că alegeți să lucrați cu țesătura din dantelă de placere sau în scopuri profesionale, aceasta este un material deosebit care oferă multe posibilități nelimitate.

  

    Există un motiv aparte pentru care rochiile de mireasă sunt confecționate în general din dantelă, pentru că această țesătură conferă un aspect fin și prețios. Când alegi să lucrezi cu dantelă este indicat să lucrezi cu profesioniști din domeniu pentru că realizarea unui produs din dantelă este un proces care necesită timp și dăruire. Trebuie cunoscute diferite tehnici de cusut care ulterior trebuie aplicate construcției, dar rezultatele finale merită așteptarea.

 

    Ce este țesătura din dantelă?

  

    Țesătura din dantelă este un material textil aparte și delicat. Are o construcție distinctă, realizată din fire sau ață. Cele mai obișnuite fire utilizate în țesătura din dantelă sunt bumbacul, mătasea și pânza sau inul. Firele sunt buclate, împletite și răsucite pentru a da dantelei atributele sale unice. Aceasta poate fi brodată și accesorizată cu diferite aplicații precum: perle, mărgele, paiete, flori 3D, franjuri, pene.

 



   Dantela albă

  

   Țesătura din dantelă albă este poate cea mai cunoscută și utilizată la scară largă, datorită pretabilității sale în realizarea rochiilor de mireasă.

   Odată cu modernizarea fabricării țesăturii din dantelă, firele sintetice sunt de asemenea o alegere populară. În cele mai frecvente utilizări, firele sunt vopsite în alb, ceea ce oferă țesăturii un sentiment de puritate și inocență. Este alegerea de material foarte îndrăgită atunci când vine vorba de rochii de mireasă, adăugând eleganță și rafinament, combinând valorile tradiționale cu interpretările moderne. Dantela albă este ușor de combinat cu alte țesături (tafta, tulle, satin, voal, etc.) ceea ce o face versatilă și atragătoare pentru creatori și croitori.

 

   Țesătura din dantelă albă este adesea vopsită în alte nuanțe și culori, pentru industria modei și industria de textile pentru decorațiuni interioare. Țesătura din dantelă neagră este o opțiune frecvent aleasă în industria modei, la fel și țesătura din dantelă gri. Datorită tonurilor lor mai sombre, aceste opțiuni de culoare pot adăuga îndrăzneală și atitudine acestei țesături delicate, creând o juxtapunere intrigantă. Țesătura din dantelă neagră combinată cu o construcție florală a fost utilizată deseori în tendințele modei gotice, care este populară în cele mai multe sezoane de toamnă și iarnă.

 

    Tipuri de dantele și originile sale

 

    Există mai multe tipuri de dantelă. Acestea variaza în culori și în construcții, stilurile de dantelă fiind clasificate dupa modul în care sunt confecționate. Acestea includ:

 

      Dantela tricotată - o dantelă realizata foarte fin.

 

      Dantela bandă - o bandă îngustă din dantelă folosită pentru accesorizare.

 

      Dantela bobină - o dantelă realizată cu bobine este de exemplu dantela Chantilly. Dantela Chantilly este un tip de dantelă ușoară, de obicei cu un model floral, conturat cu fire de mătase. Acest tip de dantelă este un clasic atemporal. Pur sau semi-pur, cu margini decupate, este perfectă pentru rochiile de mireasă, rochii vaporoase de seară sau suprapuneri.

 

      Dantela cu ace - dantela realizată cu ac și ață, manual și este vazută ca cea mai înaltă formă de confecționare a dantelelor.

 

      Dantela croșetată – este creată folosind acul de croșetat și ața. Este de fapt o metodă secundară, o aplicare a artei croșetatului.

 

      Dantela înnodată - ca de exemplu dantela macramé

 

      Cutwork - construită prin decupajul firelor dintr-un fundal țesut. Firele care rămân sunt umplute cu broderie. Țesătura brodată din dantelă este o alegere populară constantă pentru interioare și modă.

 

    Există atât de multe stiluri, construcții și culori diferite de dantelă disponibile, ceea ce îl face un material textil atât de versatil. În țesătura elastică din dantelă se adaugă elastan pentru a oferi o flexibilitate suplimentară. Țesătura din dantela elastică nu are doar estetică ci ofera și confort în mișcare. Astfel, face din acesta un material textil ideal de purtat.

 


    Unele dintre cele mai populare utilizări pentru dantelă includ:

 

      Rochii de ocazie sau de mireasă

      Îmbrăcăminte tip bluză, fustă, după preferințe chiar și pantaloni

      Gulere

      Broșe

      Accesorii

 

    Dantela se regăsește în cele mai actuale tendințe vestimentare pentru acest sezon și viitorul sezon cum ar fi:

 

• Hainele inspirate din lenjerie. Rochiile și bluzele din dantelă care arată frumusețea corpului femeii sunt printre cele mai căutate tendințe vestimentare actuale

 

• Haine cu aspect transparent. Dantela ușoară Chantilly este ideală pentru cusut rochii vaporoase și delicate.

 

• Articole vestimentare, inspirate din epoca victoriană. Hainele romantice și feminine sunt foarte populare și este imposibil să ne imaginam colecțiile designerilor fără dantelă - rochii, fuste, mâneci și chiar pantofi, acoperite cu această țesătură delicată. Regina Victoria a fost o personalitate care a adorat dantela și chiar a introdus o nouă tendință în rochiile de mireasă atunci când s-a căsătorit cu prințul Albert îmbrăcată într-o rochie albă, înfrumusețată cu dantelă.

 

 Dantela 3D. Florile sunt cel mai utilizat design pentru un model 3D. Există un interes aparte pentru dantela accesorizata 3D pentru că oferă articolelor vestimentare un efect reliefat și aparte.

 

    Utilizarea țesăturii din dantelă poate părea un concept destul de tradițional, dar dantela și-a câștigat cu adevărat locul în lumea modernă. Studenții de modă și design, cât și creatorii adoptă această țesătură în creațiile lor și o susțin în actualitatea designului vestimentar contemporan.

 

    Nocimo Shop vă pune la dispoziție o gamă variată de dantele și broderii, categorisite în funcție de tipul lor și al aplicațiilor utilizate în construirea lor:

 

·      Dantelă Chantilly

·      Dantelă Simplă

·      Dantelă Mireasă

·      Dantele accesorizate: franjuri, mărgele, paiete, 3D.


Comentarii: 0
Niciun comentariu
Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu poate fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*